NORSK BUHUND

Svartedal's Guri-Malla

Buhunden er ekte Norsk fra snute til halespiss, hunden som i all tid har fulgt norsk bosetting, og som er den tradisjonelle norske gardshunden. En kvikk, lettlært og meget inteligent liten spisshund som kan brukes til det meste, en rase som burde vært mye mere utbredt enn den er i dag.
Jon Sæland som regnes som buhunden's redningsmann sa så treffende om buhunden ' ute hard og stri - inne mjuk og blid ' og selv om vi ikke har all verdens erfaring med buhund, så synes vi det er en ganske treffende beskrivelse.
Da vi hadde behov for en gardshund som kunne gjøre litt nytte for seg, spesielt med flytting og driving av dyr til og fra beite og ut og inn fra fjøset, var det naturlig for oss som er opptatt av de gamle norske husdyrrasene og anskaffe en buhund til det oppdraget. Vi har tidligere hatt både collie og en av de første Australien sheeperd her i landet, men disse hundene var etter vårt skjønn ikke brukandes til våre kyr. Vi har selvstendige dyr som er vant til å leve et fritt liv i utmarka om sommeren, og som kommer å går når det passer dem.
3 mnd. gammel hadde Guri-Malla skikk på hele buskapen, med sin måte og drive dyra på måtte selv den strieste og mest egenrådige kua gi tapt, og pent finne seg i å gå dit vi ville.
Les og lær mere om denne helt fantastiske norske hunderasen på buhundklubben's hjemmeside - se linker.
Buhunden er en fantastisk fin familiehund, rolig og fin i huset, men bør nok ha litt større utfordringer enn bare en spasertur i nabolaget for å være tilfreds. All slags aktiviteter bør kunne passe, men buhunden er glad i fart og spenning så spesielt agility, freestyle ol. bør være mitt i blinken. 

Er det jobb på gang ? ........

Hva skjer ? voldsom fart på den kua....

Guri-Malla i arbeid........

Sånn ja, hele flokken samla og på riktig vei. Guri-Malla er rask og effektiv i arbeid, her nytter det ikke å somle...

Her er noen bilder fra før i tiden av en gjeng Buhunder som har en liten pause under sauesankinga...