Valpeblogg

Lhaxy's Blooming One ''Luna'' 7 uker gml.

19.06.2020 - I dag er valpene 8 uker og nå er de klare for å reise til sine nye hjem, så nå til helga blir det travelt. Og allerede i kveld reiser ei av tispene til Torunn Walla som venter spent i Leirfjord på den nye valpen som ankommer i morgen tidlig med sønn og barnebarn som kommer hjem på ferie. Luna som valpen skal kalles kommer til erfarne folk, hun avløser den 6 pyreneerhunden der i gården.

I dag møtte valpene kyrne når de kom hjem etter en lang dag på beite i skogen.

På vei for å møte kyrne.....
Kua vil gjerne ha litt kontakt....
På vei hjem igjen, Alia er påpasselig slik at alle følger med.....
Gode venner.....

15.06.2020 - 7 uker gamle er valpene blitt og turene blir stadig litt lengre og med mere innhold. Nå synes Bisou at det kan være greit at både halvsøster Maggie og buhunden Neli får leke litt med dem bare det ikke går for voldsomt for seg, det setter hun en stopper for momentant.

I kveld har vi tatt bilder av hver enkelt valp og alle har fått sitt registrering's navn, det var ingen enkel oppgave og få alle til å stå pent på bordet og ikke alle var like fotogene, så her trengs det litt redigering og kanskje en fotoseanse til før bildene kan publiseres.

 

 

Hvem løper fortest? Alia og valpene har mye glede av hverandre....
Full konsentrasjon, snart i mål.....
Ikke lett å samle alle på ett bilde, det er full aktivitet hele tiden
Mor passer på slik at det ikke blir for voldsomt....
Her er en som lurer på om ikke også Maggie kan ha en liten sup melk å by på....
Neli med gjengen, og da går det fort.....
Valpene synes Neli er en spennende leketante...
Et par gutter som koser seg i lag....
Maggie vil gjerne tøffe seg litt og vise hvem som er sjefen...
Følger mor på tur....

06.06.2020 - 6 uker og valpetiden går så alt for fort og nå er det en liten pause fra godværet vi har hatt i det siste, men valpene vil ut på tur uansett. De utvider stadig radius og har funnet ut at det er kjempemorro å krype under traktoren så lenge den står stille og ikke lager lyd. De har også funnet ut at det er ganske spennende å krype inn under låven, men med regnvær ute så er de ikke særlig rene og pene lenger når de kommer ut derfra.

To som har funnet noe å leke med, tispe til venstre og en gutt til høyre i bildet
En av tispevalpene
En litt bekymret mor som ikke helt liker at de springer for lang vekk....
Den minste og den største tispa i kullet på tur...
En liten videosnutt....
Mor passer på at alt går riktig for seg...

31.05.2020 - Valpene er nå 5 uker og blir mere og mere aktive for hver dag som går, og nå forlanger de flere turer rundt omkring på garden hver dag. Apetitten er på topp og etter en økt med med lek og utforsking av nye områder så sover de godt og lenge. Enda så er de jo små og trenger mye søvn og hvile, de blir fort slitne av alle inntrykk og alt som foregår rundt omkring i disse travle våronn tider med traktorer og redskap frem og tilbake gjennom tunet.

Nå er futten ute av dem og de gjør seg klare for en hvil....
Den minste tispa til venstre og en av hannene sovna vist på trappa...
Hele gjengen venter på å komme ut på tur.....

27.05.2020 - Valpene vokser og blir mere og mere aktive for hver dag som går og nå som det har blitt varmere i været vil de gjerne være lengere ute, så nå har vi gjort i stand plass til dem slik at de kan være ute hele dagen og følge med på hva som skjer ute i tunet.

Sjølv om vi har god plass så kan de ikke løpe helt fritt omkring uten tilsyn, så de har egen valpegrind å være i hvor de får maten sin og har en god og lun liggeplass.Det er viktig at de blir sosialisert på folk og dyr så vi tar dem med på små turer rundt omkring på garden så de lærer seg til og følge oss og blir trygg på sine omgivelser. 

Endelig ute ...
Her er den nye lekeplassen....
Ikke lett å få samla alle på et bilde...
De er ikke så langt unna dørstokken, det artigeste er å springe litt ut og inn...

23.05.2020 - Her er det travle dager og endelig full fart med våronn, men valpene må jo ha sitt stell flere ganger om dagen og nå vil de gjerne en aldri så liten tur utendørs etter at de har spist. Her oppe er det enda for kaldt og rått i bakken til at de kan være lenge ute, en liten halvtime med aktivitet er nok, enda så trenger de mye søvn og sover lenge etter ei slik økt i friluft. 

Litt rampestreker må en få lov til...
En litt sliten mor, som aldri får helt fred for sultne valper som gjerne vil ha en liten ekstra tår...
Denne gutten lurer nok på om kanten kanskje er for høy
Her er en som ikke nøler...
Her er det full fart....

15.05.2020  -  3 uker i dag og nå har lysten på nye opplevelser og utfordringer blitt større - det er ikke bare mat og søvn som gjelder lenger. Nå er de i ferd med å utforske litt større områder og i dag var det spesielt kosten og støvbrettet som var interessant i tillegg til at de nå for alvor er kontaktsøkende både i forhold til oss og til hverandre.

Alle har god apetitt, men noen er nok mere glupske enn andre så nå er det begynt å bli litt forskjell i størrelsen på dem, men det er som det pleier å være i store kull og det jevner seg ut etter hvert som de vokser til. Den minste kan godt bli den største av dem som voksen.

 

Ikke så lett å få tatt gode bilder av en slik gjeng, det er full fart hele tiden...
Luktesansen ser ut til å være i orden, de må stikke nesa si i alt mulig.
Gode og mette i dypeste søvn, nå reagerer de på alle lyder så jeg måtte snike meg innpå dem så de skulle våkne.
Nå får ikke avisene ligge i fred lenger....

14.05.2020  I morgen er valpene 3 uker, og nå er det blitt adskillig mere fart i dem. Nå har de fått smake på valpefôr og får nå 2 måltider pr. dag, men enda så er det nok mor som har den beste maten, selv om det for alvor begynner å bli trangt om plassen med så mange som vil sikre seg en tår på en gang. Bisou vil nå gjerne være mere med oss og orker ikke ligge hos dem så veldig lenge om gangen for nå begynner de å bli mere rampete, selv om de fortsatt sover store deler av døgnet. 

Full fart, så øra flagrer...
Alle har fine tegninger, men det blir jo mer eller mindre borte etter hvert.
En liten gutt.
Gutt foran og en av tispene bak, lurer på hva som skjer....
Her er det først til mølla....

10.05.2020  Nå er valpene godt og vel 2 uker, og nå begynner det å bli mere liv i dem. De har begynt å interessere seg litt mere for sine omgivelser, så nå kan vi høre små bjeff og knurr når de på enda litt ustøe bein prøver seg på hverandre, og det er et svare leven når mor kommer, og kampen om maten har hardnet til. Bisou vet nesten ikke sin arme råd for hvordan hun skal få lagt seg så alle kan få sitt.

Med et så stort kull så synes vi det var på tide at de får smake på litt fast føde i tillegg, så i dag har de fått litt fersk kjøttdeig for første gang og det falt tydeligvis i smak..... 

 

Gode manerer har de ikke, her er det om å gjøre å sikre seg en bit før noen andre tar den....
Falt tydeligvis i smak...
Her en liten pjokk som har fått nok....